Det berättar kommunalrådet Anders Karlsson (C). Huset är i dag HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. De ska under våren, det rör sig om tjugotalet personer, flyttas till ett boende i ombyggda sjukhuslokaler i Nässjö.

För fastigheten i Sandsjövik väntar nu en helt ny inriktning. Ambitionen är att skapa samma typ av boende som Parkgården har i Nässjö. Där driver den ekonomiska föreningen Trygga hem framtiden verksamheten idag. Samma upplägg väntar de blivande hyresgästerna på Sandsjövik.

Föreningen består av Riksbyggen, Nässjö kommun och de boende på Parkgården.

Enligt Anders Karlsson byggs Sandsjöviksfastigheten om och får åtta till tio moderna lägenheter. Det blir både tvårums- och trerumslägenheter. Bostäderna utrustas med kök.

Försäljningen av huset är formellt ännu inte gjord, men Anders Karlsson som är del av den politiska majoriteten i Nässjö, säger att man har förhoppningar om en byggstart under hösten 2018.

Så vad är då ett trygghetsboende? En blandning av eget boende och särskilt boende kan man säga. Huset har en egen bovärd och har tillgång till gemensamma utrymmen som kan nyttjas av de boende. Det kan till exempel vara en bemannad matsal.

Karlsson säger att Centerpartiet fortsätter att jobba för trygghetsboende även i Bodafors och i övriga tätorter i Nässjö kommun.

— Vi tror det finns ett uppdämt behov av trygghetsboende för äldre i hela kommunen.