Vad är civilkurage ?

av | sep 16, 2016

Delar av styrelsen deltog i en diskussion med Nässjö Kommun i Avenahallen , Tisdagen den 13 september.

I stort handlade detta om vad vi kan göra för att alla ska känna sig trygga i samhället. Kommunen berättade om deras upplägg från både utbilningssidan, kultur & fritid och sociala sidan. Polis och räddningstjänst informerade om deras del.

Frågan för kvällen var hur föreningslivet kan samverka.

Då Stensjön är en lite bättre plats i Kommunen så säger vi oss inte ha några större problem med detta. Det verkar Kommunen instämma i. Dock vill vi inte ha det sämre heller så det gäller att försöka verka åt rätt håll.

Det som vi anser vara en del av receptet för oss är att väldigt stor del av både gammal och ung är uppfångad av någon förening där man lär känna eller känna igen varandra. Olika aktiviteter avlöser varandra i de olika föreningarna och ibland i samverkan.

Vi kan dock fortsätta med att skapa tillgänglighet och trygghet för alla. Informera våra barn så att de inte får en chock när de kommer utanför skyltarna. Framför allt visa hänsyn och bjuda in alla i gemenskapen och stå upp när vi ser någon agera på ett oacceptabelt sätt mot någon annan, oavsett var vi befinner oss.

2016-09-13 18.38.47 2016-09-13 20.04.44

Arkiv

Kommande evenemang